Kesim Motoru Alımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

02-08-2021 14:12
Kesim Motoru Alımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kesim motoru alırken dikkat etmeniz gereken önemli hususlar

Kesim motoru alırken dikkat edilecek önemli noktalar vardır. İlk olarak motorlu testere alırken her şeyden önce kullanım amacı ön plana çıkmalıdır. Yani kesim motorunu hangi amaçla kullanacaksınız bu amacı belirlemelisiniz. Ardından kesim motorunu satın alacak olduğunuz e-ticaret sitesi ya da mağazaya hangi amaçla kullanacağınızı belirtmeniz gerekmektedir. Teknik ekipten yardım almanız durumunda daha doğru bir kesim motoruna sahip olabilirsiniz.

Motorlu testereler kullanıma göre 3 ana grupta incelenir. Bunlar;

Akülü motorlu testere, benzinli motorlu testere ve elektrikli motorlu testere olarak adlandırılır. Kişilerin hangi amaçla kullanacakları ise bu 3 grup içerisinden değerlendirilir. Ayrıca kullanıcılar da motorlu testere kullanımında 3 ana gruba ayrılır. Bunlar ise; amatör kullanıcılar, yarı profesyonel kullanıcılar ve tam profesyonel kullanıcılar olarak ele alınır.

 

Amatör kullanıcılar; genel olarak kesim motorunu kışlık yakacak odun hazırlama, bahçe bakım işleri ya da bahçesinde bulunan ağaçları kesme amacı ile kendi ihtiyacını karşılayan kullanıcılardır. Bu durumda ise amatör bir kullanıcının, ağır ya da güçlü bir motorlu testereye ihtiyacı yoktur. Tam da bu konuda elektrikli kesim motorları ihtiyacı karşılama adına ilk sırada yer almaktadır. Kullanıcı eğer elektrik sorunu yaşamıyorsa ilk olarak bakacağı kategori elektrikli testere olmalıdır. Fakat elektrikli testerenin bir dezavantajı da, bir ağacı komple yerinden kesme adına güçlü bir kesim motoru değildir.

Elektrik sorunu yaşıyorsanız ve güçlü ağaç gövdelerini kesme konusunda sıkıntınız varsa mutlaka benzinli kesim motoru seçeneğinden faydalanmanız gerekir. Güçlü ve benzinli kesim motorunda motor gücü en az 3 HP ve 45 cm pala uzunluğu olan ürünleri tercih etmeniz gerekir. Ek olarak da bahçenizde yer alana yaşlanmış ağaçları köklemek için 2 ile 3,5 HP aralığında benzinli kesim motoruna benzer olarak akülü testereler de işinizi kolaylaştıracaktır.

 

Yarı profesyonel kullanıcılar; denildiğinde ise ilk olarak belirli bir süre işleri olan ya da bir iş karşılığı kesim motoru kullanan kişiler aklımıza gelmektedir. Tercih edecek olduğunuz kesim motorunu çok amaçlı bir iş için kullanacaksanız yani başka bir kişinin kışlık yakacak odununun kesmek için, hazır kesilmiş olan kavak ağaçlarını parçalamak için kullanacaksanız ya da bir ormandan büyük bir ağacı parçalayacaksanız tek olarak benzinli testere işinizi görecektir.

Benzinli kesim motoru kullanmak istiyorsanız; ilk olarak ne az güçlü ne de çok güçlü bir ürün tercih etmelisiniz. En ideal seçenek 3,5 HP güç ile 5 HP güç aralığında olana bir kesim motoru tercih etmelisiniz. Bu durumda ise pala boyu 45-50 cm en ideal seçenektir.

 

Tam profesyonel kullanıcılar; ise tam olarak orman kesimcileri olarak adlandırılır. Bu kişilerin tek işlerinin tam anlamı kesimciliktir. Sadece kesim işi ile uğraşıyorsanız ve motorlu testere ile tam olarak bir mesai yapıyorsanız tercih edeceğiniz kesim motoru son derece önemlidir.

Bir kesimci olarak 3.5 HP ye kadar motor gücü olan benzinli testere ilk tercihiniz olmalıdır. Yani elektrikli kesim motoru hiçbir işinize yaramayacaktır. Akülü testere tercihiniz ise; işinizi yaparken değerlendirilecek bir motor seçeneğidir.

Genel olarak toru kesimi olarak adlandırılan ince kesim seçeneklerinde ise 3,5-4 HP aralığında motor gücü olan hafif profesyonel modeller en doğru seçenekleriniz olacaktır. Eğer kalın ve ağır kesimler yapıyorsanız 4,5 HP üstü ve ihtiyaca göre 50-60 cm aralığında benzinli kesim motoru tercihiniz olmalıdır.

Tüm bu bilgilere ek olarak yapacak olduğunuz alışverişte her şeyden önemlisi kesim motorunun orijinal olduğuna dikkat etmelisiniz. Son zamanlarda e-ticaret sitelerinin artması ile orijinal ya da ikinci el ürün satışı artmıştır. Fakat demiraymarketim adresinden yapacağınız tüm alışverişlerde tüm bu sorunlar ile karşılaşmazsınız. İlgili teknik ekip ve satış sonrası müşteri memnuniyet garantisi ile uygun fiyat ve ihtiyacınız olan kesim motorları seçeneklerine tek tıkla erişim sağlayabilirsiniz.

Motorlu testere kullanıcıları için siz müşterilerimiz adına son bir önerimiz de, kullanım aşamasında tüm güvenlik önlemlerinizi almanız olacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.